Bestuiving zacht fruit en zaadteelt

Sinds 2000 staan wij officieel ingeschreven als bedrijf wat zich vooral richt op de bestuiving met bijen. Een beroeps imkerij die is aangesloten bij de beroepsvereniging BVNI ( Beroeps
Vereniging Nederlandse Imkers).

Op een professionele wijze werken met de bijen en deze inzetten voor de bestuiving van zaadteelt en zacht fruit.

Dit komt neer op vele facetten:

  • Bij de zaadteelt is het de meest uiteenlopende Groente soorten van kolen, ui, wortel, selderij, radijs, prei, asperges, enz. enz.
  • Bij zacht fruit moet je denken aan aardbeien, blauwe bessen, rode bessen, bramen en frambozen. De laatste niet alleen voor de bestuiving op de vruchtaanzet maar ook voor het schoon houden van die vrucht ( nectar vrij houden) om schimmels te voorkomen.
  • Voor elke teelt of gewas geld een specifieke aanpak van het volk. Voor de ene teelt moet het volk vol zitten en voor een andere teelt juist niet en moet het volk ruimte hebben. Bij de ene teelt moet het volk gevoerd worden. Bij een andere teelt komt er honing van het volk.
  • Het werk van een bestuiving is voornamelijk het in stand houden van de volken en leveren nagenoeg geen honing op.

Je kunt nagenoeg wel stellen dat alle bijen kasten intensief is voor de bijen vooral bij warm weer. Op de buiten percelen komen de bijen beter uit de vlucht en bij goede weersomstandigheden komt er dan ook wel eens honing in de volken.

Belangstelling of meer informatie?

Neem contact op